Te zien en te doen

De hoofdmoot op onze boerderij is natuurlijk de kaasmakerij, maar daarnaast is er nog veel meer te beleven en zien. Iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is de boerderijwinkel open en hebben we "open erf", daarnaast zijn we ook altijd op afspraak te bezoeken. Op onze boerderij zijn 4 zeldzame huisdierrassen te vinden, en nog meer dieren waar we graag over vertellen.

Koeien

Onze brandrode dames zijn een bezienswaardigheid op zich! Het grootste deel van het jaar staan ze op de weide, het jongvee zelfs het hele jaar rond. De melkkoeien komen in de winter naar binnen in de grote loopstal maar gaan zo vaak als het weer het toelaat ook dan nog naar buiten. 

De kalfjes die bij ons blijven worden grootgebracht door hun moeder of pleegmoeder. Deze koeien zijn zeer vriendelijk, ook met kalfjes aan de voet.

Geiten

Een ander zeldzaam huisdierras op Boerderij Brandrood zijn de Nederlandse bonte geiten! Samen met onze Nubische geiten zijn ze geweldig leuk om naar te kijken in onze geitentuin. Knuffelen is toegestaan!


Schapen

Ook onze Schoonebeeker ooien Wolk, Fleece en Pluis zijn van een zeldzaam huisdierras, ze zijn zelfs het meest zeldzame Nederlandse schapenras. Ze helpen ons met het beheer van de weides.

Ezels

Onze twee ezeltjes zijn de grootste knuffels die er zijn. In overleg zijn ze af en toe beschikbaar om mee te wandelen en/of te onthaasten. 
Ook is het mogelijk voor gediplomeerde (asino)therapeuten om gebruik te maken van onze accomodatie en ezels.


Kippen

Onze eitjes worden verzorgd door prachtige Nederlandse Sabelpootkrielen, deze hebben wij in de kleurslag citroenporselein en isabelporseleinWelsh Pony's

Boerderij Brandrood is ook de thuisbasis van SilverMountain Welsh pony Stud & Menteam! Kleur, karakter en prestatie gaan hand in hand. SilverMountain heeft haar eigen website, klik hiervoor op het logo hieronder.


Paddock Paradise

We hebben tevens een kleinschalige pensionstalling voor pony's/paarden in paddock paradise systeem, 24/7 buiten in paardvriendelijke natuurlijke omstandigheden. Er is een fijne verlichte rijbak en je kunt rechtstreeks het bos in met je paard. Onze paardenstal is een rijksmonument, de boxen gebruiken we eigenlijk alleen in speciale omstandigheden. 


Feestje?

Zoekt u een fotolocatie voor uw bruiloft, en leuke plek voor (een onderdeel van) uw familiefeest, wie weet kunnen wij iets voor u betekenen. Kom maar op met de ideeën! Een combinatie met huifkartocht is ook mogelijk.